onsdag den 25. september 2013

Gæstemad - Banoffe Pie


Vi skulle have gæster i lørdags, og menuen stod på en masse lækre tapasretter. Når vi har gæster i huset, er det jo en glimrende anledning til at synde, og derfor skulle vi da have en lækker kage til dessert.
Jeg blev fristet på www.cutecarbs.com, og brugte hele fredag aften på, at google lækre billeder og opskrifter af alverdens lækkerier. Jesper, der sad ved siden af i sofaen, var ved at blive vanvittig af, at se på billeder af de hersens lækre (kalorietunge) kager, da vi jo stadig er i gang med slankekonkurrencen (når der ikke er Banoffe Pie på menuen). Han var tæt på at knække, men holdt sig flot (surmulende) i skindet.

Jeg blev enig med mig selv om, at forsøge at lave Banoffe Pie, da den da bare lød for lækker med fyld af fløde, vanille, banan og karamel. Whats not to like??

Det sjove ved denne kage er, at der skal bruges karamel, lavet af en dåse kondenseret mælk. Dåsen med den kondenserede mælk, skal koge i 3 timer i en gryde med vand. Når dåsen er afkølet, åbnes den, og så har du fremtryllet den skønneste og lækreste karamel. Mums!!

Nå, tilbage til kagen. Kagen var egentlig ret nem at lave, men man skulle have god tid, da karamellen jo skal koge 3 timer, kagebunden på køl i 2 timer osv. Hvis du vil prøve at lave kagen selv, så tjek opskriften ud her. Der findes også nogle LÆKRE billeder, så du kan se hvordan det også kan se ud. Min kage blev faktisk også ret fin, men jeg glemte at tage billeder inden vi gik igang med at spise den... Var der nogen der sagde lækkersulten???  

Blev kagen så god, eller hva???
JA. Kagen blev virkelig god. Over al forventning. Den smagte SÅ godt. Virkelig lækker. Du bliver nødt til at prøve den, pronto! Den smagte så godt, at jeg drømte om den om natten, og jeg blev nødt til at stå op klokken 02, for liiiiiiige at se (smage) den.
Jeg skal snart lave den igen..... Mmmmmmm Banoffe Pie er min nye favorit, men med en 5-6000 kcal i sådan en kage, skal den desværre nok ikke laves helt så ofte.


 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar